ARELCON = RELIable & CONtInuous


KVKK Nedir?

KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kanunun açıklamasında “kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir” açıklaması yer almaktadır. Kişisel Verilerin Korunması, temel insan haklarından biri olan özel hayatın gizliliğini korumak için yürürlüğe girmiş bir kanundur. Bu kanun ile kişisel verileri işleyen firmaların yükümlülükleri ile uyacakları kurallar belirlenmiştir. 

Bu Kanun uygulamasında, Kanun’da belirtilen istisnalar haricinde, kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek; üçüncü kişilere ve yurtdışına aktarılamayacaktır.

Bu Kanun kapsamında 3 muhatap vardır.

– Gerçek Kişi

– Veri Sorumlusu

– Verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiler

Kişiler, gerçek kişiler olabileceği gibi, kamu kurumları, şirketler, dernekler veya vakıflar gibi tüzel kişiler de olabilir. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak. Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak. Kişisel veri; telefon numarası, doğum tarihi, kimlik numarası, iş adresi, unvanı, sağlık bilgileri gibi kişiyi direkt olarak ya da dolaylı yoldan belirlenebilir kılan her tür bilgi, kişisel veri kapsamında sayılmaktadır.

KVKK kapsamı içerisinde yapılması gerekenler nelerdir?

– Yetki Kontrolü

– Erişim Kontrolü

– Log Kayıtları

– Ağ Güvenliği

– Uygulama Güvenliği

– Saldırı Tesbit ve Önleme Sistemleri

– Veri Kaybı Önleme Yazılımları

– Yedekleme

– Güvenlik Duvarı (firewall)

– Güncel Antivirüs Sistemleri

– KVKK Danışmanlığı

KVKK kapsamında yukarıdaki maddeleri yapmak zorundayız. Arelcon KVKK Paketi içerisinde bütün bu konulara hizmet verebilmekteyiz.

KVKK aydınlatma metni için lütfen tıklayınız.

KVKK politikası için lütfen tıklayınız.

ARELCON = RELIABLE & CONTINUOUS

Kurumların bilgi teknolojisi yatırımlarında yanınızda olacak, ihtiyacı doğru analiz edip, en doğru çözümü konumlandıracak güvenilir bir kaynak olma hedefimizle, çözüm odaklı profesyonel yapı ile hizmet sunuyoruz.

Bize ulaşın

Arelcon Bilişim Teknolojileri
San. Tic. Ltd. Şti.

Adres

Kule Evo Konutkent Mahallesi 3028 Cad 16A/20 Çankaya /Ankara

Çağrı Merkezi

0 (850) 318 51 65

Linkedin

@arelcon.com